La Cecot informa a persones de més 40 anys sobre una nova edició del Terrassa Aposta per l’Ocupació

El Terrassa Aposta per l’Ocupació és un programa aprovat per la Comissió de Polítiques Actives del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa, que arriba a la 6a edició després dels bons resultats aconseguits.
  • Al voltant del 40% de persones que hi ha participat en edicions anteriors ha trobat feina. El programa ha assolit una mitjana de 1.200 ofertes a l’any.

L’Aula Magna de la Cecot va acollir ahir una nova sessió informativa sobre el programa Terrassa Aposta per l’Ocupació que arriba a la seva 6a edició.

Iniciat el 2014, aquest projecte fomenta la concertació entre els agents econòmics principals de la ciutat i ofereix atenció integral per mitjà d’accions d’intermediació laboral, acompanyament a la inserció, suport psicològic i formació.

Es dirigeix, específicament, a persones a partir de 40 anys, que o bé són en recerca de feina o bé busquen una millora professional. En aquest sentit, cal destacar que d’ençà la seva posada en marxa, al voltant del 40% dels participants ha trobat feina, en el marc d’un programa que ha gestionat al voltant de 1.200 ofertes de feina l’any.

Per formar part al programa cal estar empadronat a Terrassa i tenir a partir de 40 anys. Tanmateix, les entitats donen prioritat a les persones aturades de llarga durada que superin aquesta edat.

L’Ajuntament de Terrassa, via Servei d’Ocupació 360 - Foment de Terrassa, la Cecot, CCOO i la UGT treballen en xarxa per tal que el focus de la seva actuació recaigui en l’usuari. El Terrassa Aposta per l’Ocupació, doncs, situa l’usuari al centre del sistema, essent  la “finestra única” en els àmbits de l’ocupació i de la formació a nivell local. A més, la ductilitat del programa evita la duplicació d’actuacions i ajusta els itineraris de cada persona usuària a les seves necessitats professionals.

En la línia d’estimular la complementarietat de serveis entre les diferents entitats que conformen el consorci, el Terrassa Aposta per l’Ocupació també ofereix accions d’emprenedoria, Reempresa i autoocupació.

El programa està finançat per l’Ajuntament de Terrassa –via Foment de Terrassa– i aquest any ha rebut una subvenció del Ministeri de Treball mitjançant fons de la Unió Europea.