Qui Som?

Conveni Cecot - Capital Catalana de la Cultura

Col·laborarem amb Capital Catalana de la Cultura per impulsar entre les seves activitats habitual l’àmbit de l’economia i l’empresa, atesa la seva importància en el desenvolupament de la societat.

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat un acord de col·laboració en el qual expressen la voluntat que l’àmbit de l’economia i empresa s’incorpori en les activitats de la Capital de la Cultura Catalana, atesa la seva importància en el desenvolupament de la societat.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

És per aquest motiu que l’interès de la CCC en incorporar aspectes tan transversals i fonamentals en una societat com l’economia i l’empresa en el marc de les seves accions ha motivat la col·laboració activa per part de la Cecot. “Sempre hem dit que l’empresa és la cèl·lula mare de l’economia i que des de l’associacionisme empresarial que promovem des de la Cecot, entenem que la generació d’activitat i riquesa de les empreses hauria de millorar l’entorn i la societat on es desenvolupa”, ha afirmat Abad durant la signatura.

L’Organització Capital de la Cultura Catalana designa anualment una ciutat com a referent cultural català, a més de fer campanyes de promoció cultural arreu del territori.

Fins ara han estat designades com a Capital de la Cultura Catalana: 

2004: Banyoles; 2005: Esparreguera; 2006: Amposta; 2007: Lleida; 2008: Perpinyà; 2009: Figueres; 2010: Badalona; 2011: Escaldes-Engordany/Principat d’Andorra; 2012: Tarragona; 2013: Ripoll; 2014: Barcelona; 2015: Vilafranca del Penedès; 2016: Vic; 2017: Reus; 2018: Manresa, i 2019: Cervera.

 

Sobre l’Organització Capital de la Cultura Catalana

L'Organització Capital de la Cultura Catalana, entitat independent de la societat civil creada el 1998, es qui ha implantat i desenvolupa la capitalitat de la cultura catalana en l'àmbit lingüístic i cultural català, que inclou quatre estats europeus.

El Parlament de Catalunya va donar suport, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004, a la Capital de la Cultura Catalana.

D'altra banda, l'organització Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també campanyes de promoció cultural, amb la voluntat d’ajudar a donar a conèixer el patrimoni cultural ubicat en l’àmbit lingüístic català. Una de les característiques d’aquestes campanyes és que sempre són de participació ciutadana.