Cecot Home

Com complirà la teva empresa amb les noves obligacions mediambientals?

Informació

 

El proper 1 de gener entra en vigor el nou impost a envasos plàstics no reutilitzables, entre els requeriments, la normativa introdueix un impost addicional sobre els envasos de plàstic d’un sol ús, pel qual el plàstic no reciclat fabricat o importat a Espanya estarà subjecte a un impost de 0,45 euros/kg.

D’altra banda, la nova obligació de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) que afecta totes les empreses que utilitzen envasos industrials i comercials per envasar els seus productes, previsiblement entrarà en vigor a finals de 2023. A partir d'aquesta data les empreses s'han de responsabilitzar de la gestió del residu d’envàs que posen al mercat.

A tota aquest nou escenari de responsabilitats per a les empreses del sector i després d'analitzar amb detall el text de l'esborrany de l'avantprojecte de llei de prevenció de residus i gestió de recursos de Catalunya, considerem que la norma fixa objectius i imposicions que afectaran en major o menor mesura a la major part dels agents de la cadena de valor d'envasos i d'altres productes.

Per tot això, des de l'Associació d'Indústries del Plàstic de Catalunya - AIPC i ANAIP, Asociación Española de Industriales de Plásticos, organitzem, el pròxim 10 de novembre, una jornada de networking i informació per a empreses del sector de transformació de plàstics.
Us animem a participar-hi i a conèixer de primera mà l’impacte de les obligacions que es desprenen de les noves legislacions mediambientals a les nostres empreses i com podem donar-hi compliment.

Programa

Benvinguda | Luís Cediel, Director General d’ANAIP i Oriol Galí, President de l’AIPC

Impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables | Ángela Osma, Directora d’Assumptes Tècnics i Medi Ambient d’ANAIP

SCRAP d’envasos industrials i comercials per a empreses de la indústria química de plàstics, cauxo i construcció | Blanca de Arteche, Directora de Relacions Institucionals i Formació d’ANAIP

Llei de prevenció de residus i gestió de recursos de Catalunya | Agència Catalana de Residus

Al final de la jornada hi haurà un còctel relacional per a tots els assistents.