Actualitat

Les empreses tenim una oportunitat de reduir el cost energètic mitjançant l'autoconsum d'energia fotovoltaica.

El Govern de la Generalitat ha aprovat un decret llei de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls de les energies renovables, eliminant els obstacles que limitaven el seu foment a Catalunya.

El text d'aquest decret llei, que haurà de ser validat pel Parlament en els propers 30 dies, elimina barreres administratives per a la implantació d’energies eòlica i fotovoltaica, i soluciona diversos aspectes de la Llei del canvi climàtic com ara modificar la Llei d'urbanisme per simplificar la instal·lació d’energies renovables en l’àmbit urbà. Una modificació que es fa amb la voluntat d’afavorir la implantació de sistemes d’autoproducció en els edificis i en l’espai públic de les ciutats. Així doncs, el decret obre el territori a la implantació de les renovables. Tanmateix, els projectes eòlics i fotovoltaics hauran de respectar els límits mediambientals, urbanístics i paisatgístics contemplats en la normativa. El nou decret ha de permetre també agilitzar la tramitació de les instal·lacions eòliques i fotovoltaiques, amb un termini màxim de tretze mesos.

Els costos energètics són un factor clau que impacta directament en la competitivitat de les empreses i és per això que l'àmbit energètic ha estat un tema cabdal en l'agenda política de la Cecot. L'aposta de la nostra entitat per les renovables, pel model de generació elèctrica distribuïda, d'autogeneració i d'autoconsum ha estat ferma des de principis del 2000 i hem estat reivindicant l'autogeneració malgrat el famòs "impost al sol" que el Govern estatal va introduir el 2015 provocant pèrdues importants en inversions d'infraestructures fotovoltaiques però sobre tot frenant injustificadament la implantació d'una generació d'energia que, a hores d'ara, ja respon a una necessitat social de reduir els efectes sobre el canvi climàtic.

Amb l'Oficina de Transició Energètica que vam obrir a finals del mes d'octubre pretenem que les empreses aprofiteu l'oportunitat de ser energèticament més eficients, sense tanta dependència dels mercats i que obtingueu un estalvi directe. L'oficina disposa d’un equip de professionals especialitzats que us ajuden a reduir la despesa elèctrica generant la vostra pròpia energia. I això ho podem fer perquè el context normatiu està canviant i serà encara més ràpid a partir de l’any que ve quan s’apliquin les noves lleis contra el canvi climàtic que arribaran d'Europa.

Si estàs pensant en un projecte d’autoconsum fotovoltaic per a la teva empresa, però no saps per on començar o quina seria la inversió, t'assessorem

 

SERVEIS RELACIONATS: