Actualitat

La cadira i balancí infantil BALAIO, 1r premi del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat 2019

Enguany s’han presentat a concurs una vintena de projectes en fusta al Jordi Amat de Disseny organitzat pel Gremi de la fusta.
  • El Guardó Sant Josep 2019 ha estat per Hannun, una empresa on line de disseny i fabricació de mobles sota comanda, capaç de servir en 15 dies productes fets artesanalment i únicament elaborats amb fustes nobles o massisses. 
  • El Jordi Amat i el Guardó Sant Josep 2019 s’han desenvolupat en el marc del programa d’activitats amb motiu de la festa patronal que culminarà el proper divendres 22 amb el tradicional Sopar de Germanor dels fusters. 

El Gremi de la Fusta de la Cecot ha celebrat aquest vespre l’acte de lliurament de premis corresponent a la cinquena edició del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat en què hi han participat una vintena de projectes de disseny.

La periodista Lídia Juste ha estat l’encarregada de conduir l’acte de lliurament presidit per Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta i que ha comptat amb Josep Ma Mur, secretari general del Gremi, Josep Armengol, vicepresident de la Cecot, Manuel Giménez, tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa i Juan José Martín, responsable de l’àrea de màrqueting i publicitat de FINSA.

El jurat, format per Marc Barjola delegat del CAATEEB a Terrassa, Xavier Broto delegat al Vallès del COAC, David González representant del Col·legi d’Enginyers Industrials ESEIAAT, Santi Llucià, Josep Mª Mur, Joaquim Soler, Albert Mas, Pol Hernández i Antonio Solís representants del Gremi i presidit per Pere Solanellas, després d’examinar les obres presentades i de les deliberacions corresponents el dimarts 19 de març, van fallar a favor dels tres projectes guanyadors que han recollit avui el seu premi en un acte de lliurament a les 18 h a la seu del Gremi de la fusta.

La dotació econòmica total del concurs ha estat de 3.100 € i els guanyadors d’aquesta cinquena edició del Concurs de Disseny Jordi Amat han estat:

Fruit d’un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i el Gremi de la fusta, aquest any el consistori municipal és el patrocinador del primer premi del Jordi Amat 2019.

El primer premi amb una dotació econòmica de 1.500€, patrocini de l’Ajuntament de Terrassa, ha estat atorgat al projecte “Balaio, cadira/balancí infantil” desenvolupat per Albert Garriga. Ha recollit el guardó de mans del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa, Manuel Giménez.

El segon premi dotat amb 1.000€ gràcies al patrocini de l’empresa FINSA-Financiera Maderera, s’ha atorgat al projecte “Huzz, mobiliari intel·ligent | taula humidificadora, purificadora i deshumidificadora d’aire” desenvolupat per Paula Terra.  La premiada ha recollit el guardó de mans de Juan José Martín, responsable de l’àrea de màrqueting i publicitat de FINSA.

El tercer premi de 600€ patrocinat per la patronal Cecot, ha recaigut en el projecte de disseny “Taula modular de la sèrie DIPLO” de Sergio González. González ha recollit el guardó de mans del vicepresident de la Cecot, Josep Armengol i del vicepresident del Gremi de la fusta, Josep M. Mur.

El certamen té com a objectiu posar de relleu, donar projecció i reconèixer la tasca i projectes dels professionals de l’arquitectura i del disseny de tota Catalunya, així com dels professionals de la fusta. Aquest certamen compta amb el recolzament i implicació d’un gran nombre d’entitats i col·lectius professionals que han donat difusió a les bases del Concurs entre els seus membres.

Els projectes presentats havien de ser inèdits i no podien estar en producció en el moment del concurs. El disseny havia de ser factible en temes tècnics i amb projecció comercial, assolint de manera exitosa els següents objectius: el disseny havia de ser estètic i funcional, incorporant consideracions de disseny per vetllar per una apropiada aparença física i utilitat segons el concepte treballat; el disseny havia de comportar un projecte sostenible, amb l’ús de materials i processos productius respectuosos amb el medi ambient; i finalment, el disseny havia de ser factible a l'hora de produir-lo. I el requisit imprescindible a tots els projectes és que havien d’utilitzar com a matèria primera principal la fusta, podent combinar amb altres materials.

 

Guardó Sant Josep 2019

A l’acte de lliurament dels premis Jordi Amat d’avui, s’ha donat a conèixer el nom del projecte guardonat amb el Sant Josep 2019 que atorga la Junta Directiva del Gremi de la Fusta, es tracta de l’empresa Hannun amb seu a Terrassa.

Hannun és una empresa jove de mobles i decoració online que té el control total de la producció i la qualitat, fabricant als seus propis tallers. En 15 dies són capaços de llençar un producte validat prèviament per la seva comunitat de seguidors. Treballen sota comanda i es donen suport a través dels diferents tallers artesanals que tenen distribuïts per tot el país, però el tret més destacat és que utilitzen fustes nobles/massisses en les seves produccions artesanals, no utilitzen cap mena de derivat de la fusta. El seu negoci es centra sobre el concepte del handmade.

Ha recollit el guardó Maurici Badia, CEO i fundador de l’empresa Hannun de mans del president del Gremi de la fusta, Pere Solanellas.

 

Sobre el Jordi Amat de disseny de fusta

La Junta del Gremi de la fusta va aprovar en ple posar el nom de Jordi Amat al certamen, en record i homenatge a qui va ser president fins 2013. El president, Pere Solanellas, recorda que “Amat va ser una persona molt implicada amb les organitzacions sectorials i també molt activa en quant a aportacions en els diferents grups de treball de la pròpia Cecot”. Amb el concurs, la Junta vol reconèixer el seu esforç i motivació per posar en marxa accions que permetessin a les empreses del sector de la fusta desenvolupar la seva activitat de la millor manera possible.

Solanellas va acceptar recollir el testimoni de la gestió encetada per Amat l’any 2013 i assolir el repte de poder analitzar i adaptar l’oferta de servei patronal al nou context econòmic, tecnològic i social en el que es troben les empreses del sector.

El Gremi de la fusta és una organització empresarial d’àmbit comarcal, vinculada a la patronal Cecot, que agrupa un centenar d’empreses del sector de la fusta bàsicament de l’àrea del Vallès.