Actualitat

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya celebra que el PROCICAT hagi atès la seva petició d’apertura dels centres d’estètica

• A Catalunya hi ha més de 3.000 centres d'estètica professional que donen feina a 10.000 persones. Les pèrdues del sector a Catalunya s'eleven als 10 milions d'euros per cada setmana de tancament, a més del dramàtic efecte sobre l'ocupació. • El col·lectiu de professionals de l'estètica és essencialment femení, la vulnerabilitat de les dones en aquesta crisi econòmica és encara més gran, de manera que hi ha un risc greu que la situació actual agreugi la bretxa econòmica ja existent per a les dones.

Terrassa, 12 novembre de 2020. El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya, integrat a la patronal Cecot, celebra que s’hagi atès la seva petició d’apertura dels centres d’estètica. El PROCICAT ha confirmat que els centres d’estètica podran obrir a partir de demà, relaxant així les mesures restrictives des de mitjans d’octubre per aquest sector. Així doncs, el Gremi dona per atesa la petició que va adreçar per carta a la consellera de Salut i als consellers d’Interior i d’Empresa fa unes setmanes on traslladava la preocupació de les empreses i autònoms que conformen el sector davant d’una nova pròrroga dels tancament dels centres d’estètica pel fet que impliquen un contacte físic amb el client.

Posant per davant que l’interès general passa per evitar la propagació del virus, des del GPIC es vol fer patent que l’activitat d’estètica, a l’igual que les perruqueries, o els dentistes, estan seguint escrupolosament les normes de protecció i higiene per prevenir el contagi de la COVID-19 i han fet una forta inversió per garantir la seguretat, tant dels seus treballadors i treballadores, com dels clients.

A Catalunya hi ha més de 3.000 centres d'estètica professional que donen feina a unes 10.000 persones. Les pèrdues del sector a Catalunya s'eleven a uns 10 milions d'euros per cada setmana de tancament, a més del dramàtic efecte sobre l'ocupació.

La crisi sanitària i econòmica ha impactat greument el sector de l’estètica que en la seva majoria està composat per petits negocis que basen la seva activitat en la personalització, el tractament individualitzat i els materials d'un sol ús, i han realitzat importants inversions per adaptar-se a la nova situació.

L'impacte que ha creat la decisió de la Generalitat de mantenir tancats els centres d'estètica de Catalunya posa en risc el futur econòmic de molts d'aquests establiments i dels seus treballadors, majoritàriament dones. El col·lectiu de professionals de l'estètica és essencialment femení, la vulnerabilitat de les dones en aquesta crisi econòmica és encara més gran, de manera que hi ha un risc greu que la situació actual agreugi la bretxa econòmica ja existent per a les dones.

Els centres d'estètica s’han adaptat a totes les mesures de seguretat per oferir garanties i protegir a tots els seus treballadors i clients. Al sector es té molt arrelada la cultura de la desinfecció i s’està molt habituat a prestar un servei personalitzat i de la utilització de productes d'un sol ús, valors que cobren especial importància en l'actualitat.

El sector de l'estètica professional destaca pel seu reconeixement com a servei essencial, tot i que la tributació no ho contempli, que aporta valor i cobreix necessitats fonamentals d'higiene, salut i benestar de la població i, particularment, en aquest context sanitari, acompanya en tot moment les necessitats de la cura de la pell específiques de cada ciutadà.