Actualitat

Com celebrarem la Diada de Sant Jordi d’enguany?

Mesures i protocol | Diada Sant Jordi 2021

A continuació us resumim les mesures que ha previst PROCICAT per a la celebració de la Diada de Sant Jordi:

A l'exterior de la botiga:

  • Les floristeries podran posar una parada al carrer davant de l’establiment, al xamfrà més proper o en un radi aproximat de 100 metres, segons la casuística dels carrers: voreres estretes, obres, mobiliari urbà, seguretat policial, sortides d’emergència, escocells de l’arbrat, aparcaments, boques d’incendi, etc. 
    • La parada tindrà una llargària màxima (cada ajuntament determinarà segons l’amplada de vorera, la disposició dels xamfrans, el trànsit habitual de gent o transport públic, les situacions de perill, l’obertura cap a espais nets, etc.). 
    • Es podrà posar la parada el dimecres 21 i dijous 22 de'abril, dies previs a Sant Jordi. Aquesta proposta ha de permetre esponjar en espais i temps l’assistència i així evitar aglomeracions.

En aquest sentit, hem contactat amb l’Ajuntament, concretament amb les regidories de Comerç i de Cultura, per poder garantir la celebració de Sant Jordi seguint aquestes mesures. En breu tenen previst habilitar un tràmit per poder sol·licitar la parada a l’exterior de la botiga.

D’altra banda, l’Ajuntament té previst difondre entre la ciutadania, a través d’una campanya de comunicació, que s’adquireixi la Rosa de Sant Jordi a les floristeries de la ciutat, per poder fer-ho és molt important que doneu d’alta els vostres establiments a la pàgina web https://botiguesobertes.terrassa.cat/ per tal de fer difusió dels establiments agremiats.

Per la nostra part, des de la Unió de Floristes, hem previst fer una roda de premsa per potenciar i donar a conèixer a la ciutadania la campanya de Sant Jordi d’enguany i presentar el gerro i, a més, farem una campanya publicitària tant al Diari de Terrassa com a les seves xarxes socials.

Recordar-vos també que a l'interior de la botiga cal:

  • Control dels accessos per evitar aglomeracions.
  • Aforament màxim del 50% a l’interior. 
  • Mesures habituals de prevenció: mascareta, distància entre persones, rentat de mans amb solució hidroalcohòlica i ventilació natural o forçada segons les indicacions de la resolució vigent i les mesures proposades per Salut. 
  • Neteja i desinfecció adequades d’acord amb les recomanacions de Salut.
  • Cartellera que indiqui l’aforament màxim segons la resolució vigent per a comerç minorista i centres comercials i recordatori de ús mascareta i higiene de mans.

Cada botiga és responsable de la gestió de cues en els seus establiments i en les parades de proximitat. La distància entre persones ha de ser d’un mínim de 1’5 metres si no formen part de la mateixa bombolla de convivència.